Vårvädring och ullförvaring

Vårvädring och ullförvaring

Efter en lång och härlig vinter, är vårens ljus och värme onekligen väldigt efterlängtad. Att klä sig efter väder är en gammal men välfungerande devis och givetvis förespråkar jag ull såväl i understället som det värmeförstärkande mellanlagret. Det andas, värmer och reglerar kroppsvärmen på ett utomordentligt sätt.

En av det geniala egenskaperna ull har, är dess självrenande egenskaper. Efter en dags användning – ja, även om du har svettats rejält – räcker ett par timmars vädring för att ullfibern ska ha stött bort smuts och lukt. Ullplagget blir som nytt och luktar fräscht. Vardagsmagi när den är som bäst, helt enkelt. Även en del fläckar stöts bort från fibern under vädringen, smutsen lägger sig på ytan och kan skrapas bort eller tvättas bort med vatten och lite schampo på fläcken.

Enda gången som du behöver tvätta är vid riktigt knepiga fläckar och inför långtidsförvaring som exempelvis under våren då många lägger undan ullplaggen. För att slippa angrepp av skadedjur som mal och pälsängrar, är det bäst att tvätta ullplaggen för att sedan förpacka dem i täta plastlådor eller förslutningsbara plastpåsar. På hemsidan under OM ULL > SÅ SKÖTER DU DINA ULLKLÄDER finns tvättanvisningar och fler användbara tips.
Storlekstabell

Mät med måttband för bästa resultat.
Alla mått anges i cm.

A BRÖST

Mät runtom där bröstkorgen är som störst

B MIDJA

Mät runtom där midjan är som smalast

C STUSS

Mät runtom där stussen och höften är som bredast

 

sizes-tordyvel

Kollektionen Nalta har en figurnära passform och det stickade materialet är mycket stretchigt. Önskar du en generösare passform, välj en större storlek. Räkna med att plagget töjer sig lite efter en tids användning, eftersom stickad ull formar sig efter din kropp.

Herrstorlekarna kan översättas till damstorlekar genom att gå ner en storlek. Exempel: Herr small blir dam medium.