Frågor och svar

Ofta ställda frågor

1. Hur är storlekarna i jämförelse?
Modellerna är generellt normala i storleken. Kolla i storlekstabellen och jämför med dina egna mått. Om du är tveksam är du välkommen att fråga på info@tordyvel.se.
2. Kommer koftan även som herrmodell?
Ja, den är under utveckling. Den kommer ha en kortare krage och vara rakare i modellen än damkoftan, men är i övrigt ganska lik.
3. Är fler färger på gång?
Ja, en varmare olivgrön i två nyanser.
4. Finns det ingen mindre tight modell?
En vidare tröjmodell är på gång. Håll utkik på sociala medier eller på nyhetssidan.
5. Varför är ärmarna så långa?
Långa ärmar kan vikas upp, men för korta kan inte vikas ned. Längden på ärmarna möjliggör att kunna cykla utan att ärmarna kryper upp för långt på armen. Och för att inte tala om hur praktiskt det är att dra ner ärmarna när du glömt vantarna.
6. Kommer det fler produkter i sortimentet?
Utöver en herrkofta och en vidare tröja, jobbar jag på att ta fram en poncho och halstub. Men det är viktigt att det blir bra produkter och därför släppar jag dem inte förrän de är fulländade. Håll utkik på bloggen eller anmäl dig till nyhetsbrevet för att få reda på när det är dags.
7. Varför tillverkas inte allt i Sverige?
Anledningen är att jag inte har hittat någon producent som kan leverera de volymerna som behövs. Tordyvel höll på att gå under innan första produkterna ens hade kommit ut i butik på grund av oförmågan att kunna leverera i tid. Den risken är för stor och nu samarbetar jag med en väldigt bra producent i Lettland, vilket ändå är nära.
Storlekstabell

Mät med måttband för bästa resultat.
Alla mått anges i cm.

A BYST

Mät runtom där bystet är som störst

B MIDJA

Mät runtom där midjan är som smalast

C STUSS

Mät runtom där stussen och höften är som bredast

 

Storlekstabell Dammodell Tordyvel

Kollektionen Nalta har en figurnära passform och det stickade materialet är mycket stretchigt. Önskar du en generösare passform, välj en större storlek. Räkna med att plagget töjer sig lite efter en tids användning, eftersom stickad ull formar sig efter din kropp.

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Ekologisk ullkofta i fjällen

Prenumerera på Tordyvels nyhetsbrev med tips, erbjudanden och nyheter.