Frågor och svar

Ofta ställda frågor

1. Hur är storlekarna i jämförelse?
Modellerna är generellt normala i storleken. Kolla i storlekstabellen och jämför med dina egna mått. Om du är tveksam är du välkommen att fråga på info@tordyvel.se.
2. Kommer koftan även som herrmodell?
Ja, den finns nu! Den har en kortare krage och är rakare i modellen än damkoftan samt något längre, men är i övrigt ganska lik. 
3. Är fler färger på gång?
Under senhösten 2018 kommer en ny färgställning lanseras; svart i kombination med en melerad mörkgrå. I samma mönster och kvalitet samt i de flesta modeller. 
4. Finns det ingen mindre tight modell?
Herrkoftan är mer rak i modellen är damkoftan och funkar utmärkt på damkroppar såklart. Herrstorlekarna är en storlek större än damstorlekarna, vilket innebär att M (medium) för herr blir som L (large) för dam. Annars finns det ingen oversized modell planerad i dagsläget. En del av koftornas tanke är att de såväl ska värma som passa lätt och smidigt under en jacka, därav det mer figurnära snittet. Däremot finns en härlig generös poncho.
5. Varför är ärmarna så långa?
Långa ärmar kan vikas upp, men för korta kan inte vikas ned. Längden på ärmarna möjliggör att kunna cykla utan att ärmarna kryper upp för långt på armen. Och för att inte tala om hur praktiskt det är att dra ner ärmarna när du glömt vantarna ..
6. Kommer det fler produkter i sortimentet?
Nu under senhösten 2019 kommer en ny halsduk i fyra föreställningar. Jag jobbar ständigt på att utveckla nyheter och skissar just nu även på en halstub. Men det är viktigt att det blir bra produkter och därför släppar jag dem inte förrän de är fulländade. Håll utkik på bloggen eller anmäl dig till nyhetsbrevet för att få reda på när det är dags. Du är varmt välkommen med förslag på nya produkter och modeller. Kontakta mig på info@tordyvel.se.
7. Varför tillverkas inte allt i Sverige?
Anledningen är att jag inte har hittat någon producent som kan leverera de volymerna som behövs. Tordyvel höll på att gå under innan första produkterna ens hade kommit ut i butik på grund av oförmågan att kunna leverera i tid. Den risken är för stor och nu samarbetar jag med en väldigt bra dansk-lettisk producent i Lettland, vilket ändå är nära.
Storlekstabell

Mät med måttband för bästa resultat.
Alla mått anges i cm.

A BRÖST

Mät runtom där bröstkorgen är som störst

B MIDJA

Mät runtom där midjan är som smalast

C STUSS

Mät runtom där stussen och höften är som bredast

 

sizes-tordyvel

Kollektionen Nalta har en figurnära passform och det stickade materialet är mycket stretchigt. Önskar du en generösare passform, välj en större storlek. Räkna med att plagget töjer sig lite efter en tids användning, eftersom stickad ull formar sig efter din kropp.

Herrstorlekarna kan översättas till damstorlekar genom att gå ner en storlek. Exempel: Herr small blir dam medium.