Schysst produktion hela vägen

Förutsättningen är att alla i hela produktionskedjan mår bra

schysst produktion flatlock

Detta omfattar en rättvis lön att kunna leva på, reglerade arbetstiderna, en bra och giftfri arbetsmiljö, användande av godkända miljövänliga kemikalier vid produktförädlingen och att även de inblandade djuren har ett schysst liv. Därför har Tordyvel då också valt att jobba med ekologisk ull som är spårbar. Läs mer om ullen här.

Tordyvels produktion ser ut så här:

1. Början till en produktidé är oftast sprunget ur ett behov. För min del är naturen en aldrig sinande källa av kraft och idén bearbetas bäst under en vandring, då alla pusselbitarna faller som på plats. Under hela designprocessens gång, återkommer jag till utelivet som den ständiga problemlösaren vid låsningar och i livet generellt.

2. I ateljén börjar jag skissa samt testa mönster i kombination med olika garnkvaliteter och färger på en manuell stickmaskin. Därefter anpassas mönstret till industriell maskinstickning och skickas till Alingsås.

2. I Alingsås stickar Maria Källmén det ekologiska ullgarnet till en stretchig och fin metervara i dubbelsidig jaquardstickning, som sedan levereras till ateljén i Malmö.

3. Under tiden har jag skissat fram modeller och konstruerat mönster som jag sedan syr prototyper av i den stickade ullmetervaran.

4. Nu vidtar en viktig och tidskrävande del av produktutvecklingen då modellerna ska testas, nötas, tvättas och ändras till perfektion. När alla krav är fyllda, börjar produktionen.

5. Av ullmetervaran från Alingsås syr jag en del produkter själv och en del får jag hjälp av ateljésömmerskan Ivana Dida på Dzep Eco Syateljé, här i Malmö.

6. Ytterligare en del tillverkas i Lettland som såväl stickar som syr. Jag hade gärna producerat allt i Sverige, men i dagsläget har jag inte funnit någon lösning som funkar bra. Än. Å andra sidan är det en helt fantastisk producent i Lettland som jag samarbetar med, vilket är mycket värt. Täta besök har gett en bra relation och en god inblick i producentens verksamhet.

7. De färdiga produkterna fraktas med båt via Stockholm och därifrån med lastbil till Malmö, där vi packar om för vidare leverans till återförsäljare. Några blir kvar på lager i ateljén här i Malmö och kan köpas här i webbutiken

designprocess schysst produktion tillverkning

 

Storlekstabell

Mät med måttband för bästa resultat.
Alla mått anges i cm.

A BRÖST

Mät runtom där bröstkorgen är som störst

B MIDJA

Mät runtom där midjan är som smalast

C STUSS

Mät runtom där stussen och höften är som bredast

 

sizes-tordyvel

Kollektionen Nalta har en figurnära passform och det stickade materialet är mycket stretchigt. Önskar du en generösare passform, välj en större storlek. Räkna med att plagget töjer sig lite efter en tids användning, eftersom stickad ull formar sig efter din kropp.

Herrstorlekarna kan översättas till damstorlekar genom att gå ner en storlek. Exempel: Herr small blir dam medium.