Alltid fri frakt inom Sverige.

Schysst produktion hela vägen

Förutsättningen är att alla i hela produktionskedjan mår bra

schysst produktion flatlock

Detta omfattar en rättvis lön att kunna leva på, reglerade arbetstiderna, en bra och giftfri arbetsmiljö, användande av godkända miljövänliga kemikalier vid produktförädlingen och att även de inblandade djuren har ett schysst liv. Därför har Tordyvel då också valt att jobba med ekologisk ull som är spårbar. Läs mer om ullen här.

Tordyvels produktutveckling och produktion ser ut så här:

1. Början till en produktidé är oftast sprunget ur ett behov. För min del är naturen en aldrig sinande källa av kraft och idén bearbetas bäst under en vandring, då alla pusselbitarna faller som på plats. Under hela designprocessens gång, återkommer jag till utelivet som den ständiga problemlösaren vid låsningar och i livet generellt.

2. I ateljén börjar jag skissa samt testa mönster i kombination med olika garnkvaliteter och färger på en manuell stickmaskin. Därefter anpassas mönstret till industriell maskinstickning och skickas till producenten som i sin tur stickar upp prover på mönstret. När jag har godkänt ett mönster, beställer jag metervara av stickkvaliteten.

3. Under tiden har jag skissat fram modeller och konstruerat mönster som jag sedan syr prototyper av i den stickade ullmetervaran. Nu vidtar en viktig och tidskrävande del av produktutvecklingen då modellerna ska testas, nötas, tvättas och ändras till perfektion. När alla krav är fyllda, börjar produktionen.

4. I början sydde jag vissa delar av kollektionen själv i Malmö. Med den fantastiska ökade efterfrågan sker nu all tillverkning i samarbete med en dansk-lettisk producent i Lettland som såväl stickar som syr. Alla mönsterdelar stickas i exakt mönsterstorlek så det blir inget spill, såsom många andra textilindustrier har vid tillskärningsmomentet.

Jag hade gärna producerat allt i Sverige, men i dagsläget har jag inte funnit någon lösning som funkar bra. Än. Å andra sidan är det en helt fantastisk producent i Lettland som jag har ett mycket nära samarbete med, vilket är mycket värt. Täta besök har gett en bra relation och en god inblick i producentens verksamhet.

5. De färdiga produkterna fraktas med båt via Stockholm och därifrån med lastbil till Malmö, där vi packar om för vidare leverans till återförsäljare. Några blir kvar på lager i ateljén här i Malmö och kan köpas här i nätbutiken. 

designprocess schysst produktion tillverkning

 

Storlekstabell
Sizing Chart Tordyvel

 

SEK